Salutació de l'alcalde titol

És un goig adreçar-me a vosaltres amb aquest programa de mà. La de l’any passat va ser la meva primera Festa Major com a alcalde, però la Covid-19, que ens ha capgirat la vida a tots plegats, també ens va obligar a fer una festa diferent i inèdita. Sense programa de mà, però sobretot sense pregó institucional, sense Correaigua ni Correfoc, sense la ballada de la imatgeria, sense cercavila… En definitiva, sense tots aquells actes que ens són propis i tradicionals i ens donen personalitat com a ciutat. Malgrat tot, es va fer un esforç ingent per mantenir viva la cultura seguint totes les precaucions.

Avui, la lluita contra la Covid continua. Cal seguir amatents i actuant amb responsabilitat. Amb tot, la vacunació avança i les condicions actuals permeten acostar-nos, almenys una mica i amb totes les prevencions, a la normalitat que tant desitgem recuperar.

Voldria tenir un record per a tothom qui ha patit les conseqüències de la Covid. Les persones que ens han deixat, els seus familiars i amics i els qui encara lluiten contra el virus, i manifestar l’agraïment a totes les persones, professionals i voluntaris que han treballat per fer front a la pandèmia. Un cop més: gràcies.

Per preparar aquesta Festa Major ens hem adaptat a les condicions que vivim, com hem anat fent des que hem de conviure amb el virus. La cultura és segura si seguim tots els protocols, i això representa una feina extra. Vull agrair a tothom l’esforç.

També enguany, doncs, ens hem reinventat i oferim un programa amb nous recintes festius, com el Parc de Can Font, amb noves propostes, com ara un espectacle de foc per saciar una mica les ganes de Correfoc que tenim, amb el pregó al Teatre Conservatori, i amb una oferta d’activitats que busca arribar a totes les edats i gustos.

Toca encara fer una festa continguda, amb mesures, cadires, mascaretes i distàncies. Però al cap i a la fi farem Festa Major. Serà de nou el tradicional retrobament després de vacances, l’oportunitat de gaudir abans de reprendre el fil de l’activitat habitual amb l’arribada del setembre.

Desitjo que, amb tota la responsabilitat, però també amb esperit festiu i ganes de tirar endavant, gaudim tots plegats d’aquests dies de celebració. I també que l’any que ve puguem recuperar aquella Festa Major que coneixem i estimem.

Bona Festa Major!

Marc Aloy Guàrdia
Alcalde de Manresa

Salutació de la regidora titol

Gràcies.

Aquesta és la primera i principal paraula que us voldria dir. Gràcies per haver-nos ajudat, amb el vostre compromís i el vostre comportament exemplar durant l’organització de tants actes aquests mesos, a poder oferir-vos un programa de Festa Major després d’un any i mig de pandèmia. Perquè de res serveix programar concerts, espectacles, mostres… si després, com a públic,
no hi ha un seguiment de la normativa. Mai com ara la bona voluntat havia estat tan necessària: paciència per accedir esglaonadament als espais, atenció a mantenir les distàncies, acceptació perquè, malgrat ser bombolla, calgui portar mascareta a l’espectacle… S’està fent llarga, certament, aquesta manera de funcionar actual, però hem de mostrar encara molta cura. Massa persones han patit i pateixen les conseqüències demolidores d’aquesta pandèmia.

Amb la cultura popular i tradicional amb grans dificultats per desplegar la seva acció, però buscant i trobant alternatives, com el lluïment de foc que us proposem amb Xàldiga o la tornada progressiva dels Tirallongues, us portem
un programa variat, amb circ, màgia, música, modernitat i tradició per a tothom i on tothom és benvingut. El bus urbà us acostarà amb facilitat als escenaris que utilitzarem. Els artistes ens tenen més lluny, i només ens veuen els ulls, però no tingueu dubte que senten el nostre escalf. I nosaltres tenim els ulls brillants de poder compartir, ni que sigui amb condicionants, una
trobada plegats.


Probablement aquesta Festa major s’assembli més a la de l’any passat que a la que voldriem, però ara toca ballar aquest ball així. Moltes persones des de diferents departaments de la Casa han buscat l’adequació d’espais, horaris, interessos… garantint sempre la seguretat de les persones, i ara toca gaudir-ne! El gest de l’Elvis que il·lustra el programa d’enguany que ens ha fet Duplex no deixa lloc a dubtes!

Ens trobem als actes amb una rialla rere la mascareta!
Gràcies de nou. Molt bona Festa Major. Per a tothom.


Anna Crespo i Obiols
Regidora de cultura

X