Festa Major de Manresa

agost, 2022

29agost21:30CORREFOC DE MANRESA21:30 Inici:Plaça MajorCategoria:Espectacles

Detalls del acte

Recorregut: Pl. Major, c. Sant Miquel, c. de les Piques, pl. d’en Creus, c. Arbonés, pl. Montserrat, c. Santa Maria, pl. Gispert, c. Vilanova, Plana de l’Om, c. Nou, c. Metge Planas, pl. Pedregar, c. Pedregar, pl. del Carme, c. Cap del Rec i pl. Major

Organitza: Xàldiga Taller de Festes

Mesures de seguretat a seguir pels veïns i veïnes:

– Allibereu el carrer de qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del Correfoc: torretes amb plantes, taules, cadires, bosses d’escombraries, etc.

– Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

– Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu totes les obertures de les cases per impedir que hi entrin coets o guspires, que podrien causar un incendi.

– Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals, que també es podrien encendre.

– No llanceu aigua als participants del Correfoc, encara que us en demanin. Així, evitarem que la pólvora es mulli i exploti o que surti en una direcció inesperada en lloc de cremar-se.

– Protegiu els vidres dels aparadors de les botigues amb cartrons en cas de no disposar de persiana metàl·lica.

L’Ajuntament de Manresa facilitarà cartró per protegir els aparadors a tots els comerciants que ho desitgin. Els poden recollir els dies 18,19, 25 i 26 d’agost, de 10 a 13 h a la Plaça Major núm. 3 (cal que comuniquin els metres necessaris).

Mesures de seguretat per a les persones que segueixen el correfoc:

– Informeu-vos bé dels llocs per on passarà el Correfoc i seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre.

– No feu cadenes de més de tres persones.

– A les places, cal girar en sentit invers a les agulles del rellotge.

– No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

– Porteu roba i calçat adients: roba de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, coll tancat, barret de roba i sabates que deixin la menor part possible del cos sense cobrir.

– Si se us encén la roba, llanceu-vos a terra i rodoleu-hi per apagar les flames. No correu, ja que les flames s’escamparien i serien més virulentes.

– Si patiu alguna lesió ocular, netegeu-la amb aigua abundant i adreceu-vos al punt d’assistència sanitària més proper.

– Espereu la comitiva del Correfoc en carrers amplis. No demaneu aigua als veïns. Així evitarem taps i relliscades. També, evitarem que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

– No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o contenidors del material pirotècnic.

– En cas d’un accident greu, hem de facilitar l’accés als equips d’emergència i seguir les instruccions del cap de Correfoc o dels grups d’ordre.

– No es permet la participació de menors de 12 anys, ni portar canalla sobre les espatlles o assistir al correfoc en cotxet.

– Tot el públic participant és responsable, en primer i únic terme, dels accidents que pugui patir al Correfoc.

Hora

(Dilluns) 21:30

Ubicació

Inici:Plaça Major

X